NKM för Stövare som driverhare
Slutresultat


Till 2021 års upplaga av Nordkalottmästerskapet kom 13 hundar till start och efter lottning begav sig ekipagen ut till deras respektive prov områden. Efter ett ihållande regnväder veckorna innan provet var diken, bäckar och åar fulla med vatten vilket gjorde att framkomligheten till vissa områden var en smula begränsad. I övrigt var förhållandena denna morgon goda med sol och några plusgrader i luften. 

Efter dag 1 visade det sig att 6 hundar drivit till ett förstapris och förväntningarna inför den andra provdagen var därför stora...vilken hund skulle dra det längsta strået.
 
Förhållandena under dag två var om möjligt ännu bättre med klart väder och några minusgrader och efter provdagens slut var intresset på topp inför det avslutande kollegiet. När allt summerades visade det sig att 7 hundar tagit första pris i elitklass och vinnaren med en poäng tillgodo blev Donnängets Hilda med en stolt ägare i Stefan Tuvebäck.
 
Provledningen vill med dessa ord rikta ett STORT tack till sponsorer, domare, hundägare och vägvisare som tillsammans gjorde att 2021 års Nordkalottmästerskap kunde genomföras. 

Stefan Waara
Fullmäktige

Magnus Förare
Kommissarie 

JCH RR Donnänget Hilda SE27542/2016
Ägare:Stefan TuveBäck
NblStk


1

JCH RR 19662/2013 Målarns jakthundar Stoj
Ägare:Kenth Fredriksson
NblStk

2

JCH RR Bäcknäsets Sally SE42201/2016
Ägare:Kjell Backman
NblStk


3

loading...

Lyckliga Vinnare, Första plats Stefan Tuvebäck med Donnänget Hilda, andra plats Kent Fredriksson med Målarns Jakt Hundar Stoj och tredje plats Kjell Backman med Bäcknäsets Sally