Utställningen I Kalix 2022
Resultat

Bästa stövare blev Schillerstövaren SE 25197/2021 Storfallets Stoj Ägare: Patrik Fredriksson.
 

Resultat BIS

Bis-1 Beagle Maliwick´s Blue Jay
Äg: Kim Åberg
Bis-2 Schillerstövaren Storfallets Stoj
Äg: Patrik Fredriksson.
Bis-3 Hamiltonstövaren Överstjuktans Max Äg: Bertil Bergenstråle.
Bis-4 Finnstövaren SE46648/2019 Busa Äg: Erik Hansson.

Kalixutställningen 2022
 

Så börjar vi vara i normalläge med våra utställningar, först ut var utställningen i mellersta zon som gick av stapeln i Boden för första gången. Ett uppskattat arrangeman tillsammans med Dreverklubben där ca 45 stövare och ett 30 tal dreverhundar ställde ut. Sen var det dags för årets andra utställning som detta år var i Kalix med Kurt Nilsson som domare. Där startade 37 stövare fördelat på Finsk, Hamilton,Schiller, Småland, Luzerner och Schwyser stövare, samt ett 30 tal Beagle hundar. Det var med en liten klump i halsen, dagen innan, som man såg dagen regna bort, men som vanligt i Kalix sken solen upp till ett strålande utställningsväder. Vi från Norrbottens läns Stövarklubb vill tacka våra sponsorer och att inte förglömma medlemmar i östra zonen och Beagleklubben, som jobbat med utställningen och gjort det till ett uppskattat arrangemang.

Text och Foto: M Barcheus.

Utställningen i Kalix 2020

Resultat

Best in Show blev Hamiltonstövare SE UJCH Spjutvikens Ella. Ägare: Jonny Nylunda, Morjärv.
BIS-2 Finsk stövare J Engeråsens Likka Äg: Leif & Katrina Bäckström Kalix
BIS-3 Beagle Astalan Annu Äg: Henna Haka Finland.
BIS-4 Schillerstövare SE UJCH Nässjöns Storma Äg: Thommy Sundell och Peter Wikström, Jävrebyn.

Utställning i Kalix  

                                   

Eftersom Corona-pandemin gjort det svårt att anordna någon utställning under sommaren då våra ordinarie utställningar har blivit inställda så ansöktes reservdatum hos SKK. Vi tog chansen att lägga en utställning den 17 oktober. Folkhälsomyndigheten hade ju lagt en maxgräns på 50 deltagare samtidigt, exklusive funktionärer.

Vi valde att vara lite kreativa. Samarrangemanget med Beagleklubben skulle göra att vi skulle ha fler än maxantal personer. Vi valde att ha olika ankomsttider beroende på ras. Inga åskådare och helst en person per anmäld hund. Deltagarna som inte gick vidare till finaler uppmanadades att lämna utställningsområdet. Katalog och nummerlappar skickades ut i förväg och ingen servering fanns på plats. Detta gjorde att vi kunde genomföra utställningen trots rådande läge.

27 hundar fördelades på fem raser deltog, Estnisk stövare, Schwyzerstövare, Schiller-, Hamilton- och Finsk stövare samt 21 Beaglar. Domare var Gunnar Norlin. Som ringsekreterare tjänstgjorde rutinerade Gerd Larsson och Lena Johansson. 

Resultatet redovisas här bredvid.

Sammanfattningsvis så konstaterar jag att med lite kreativitet så går det att anordna mindra utställningar trots pandemin men det gäller att förebygga smittorisker och förhålla sig strikt till FHM:s rekommenationer.

Text: Leif Bäckström
Foto: Lars Henriksson